Felkészülök

Az Euroexam nyelvvizsgák számos, a valós életből ellesett, új feladattípust tartalmaznak, melyek sokkal inkább a kommunikációs képességet mérik, semmint az elvont nyelvi formák ismeretét. A felkészülés – bár kemény és tartalmas munkát igényel – így mégis élvezetessé válik, a megszerzett tudást pedig a vizsga után is garantáltan jól tudod majd használni.

 

1. lépés: Ismerd meg a vizsgát!

Az Euroexam összefoglaló oldal jól áttekinthető leírást ad a vizsgarendszerről és az egyes vizsgaszintekről. Érdemes alaposan átböngészni!

 

2. lépés: Próbáld ki magad!

Vizsgahelyeinken lehetőséged van ingyenes szintfelmérésre, de a legbiztosabb, ha önállóan (is) elvégzed a megfelelő szintű gyakorló vizsgát.

Letölthető vizsgatesztek oldalunkon teljes gyakorlóvizsgákat, a kiértékeléshez pedig megoldókulcsot találsz.

Valamennyi Euroexam vizsgahelyen megtalálod a nyelvvizsga központ által kiadott gyakorlóteszt sorozatot. A gyakorló tesztek mindegyike egy teljes Euro/EuroPro vizsga anyagát tartalmazza, abban a formában, ahogy a vizsgán is találkozol vele, részletes megoldókulccsal kiegészítve. A hanganyagot pedig a Felkészülök/Ingyenes letölthető audio fájlok alatt találod. Az Euroexam gyakorlótesztek megrendelhetők on-line könyvesboltunkban is.

 

3. lépés: Gyakorolj!

A fentiekből tudni fogod, mi a további teendő. Ha gyengén sikerült a gyakorlóteszt, jelentkezz felkészítő tanfolyamra! Természetesen ebben is segítünk.

Tanfolyamajánló oldalunkon keresztül az egész ország területén megtalálod a szintednek megfelelő angol tanfolyam vagy speciális Euroexam vizsgatréning lehetőségeket.

 

Kalauz a felkészüléshez

Hogy könnyebben tájékozódjatok a vizsgákhoz nyújtott temérdek felkészülési lehetőségben, forrásban, összegyűjtöttük számotokra az adott nyelvhez, szinthez és típushoz rendelhető nyomtatott és/vagy online gyakorlóanyagokat. Sőt, a Facebook-on is ott vagyunk minden héten sok-sok aktuális szöveggel, videóval és nyereményjátékkal. Tiétek a pálya!

Heti gyakorlófeladatok rovatunk a módszeres, önálló készülést segíti. Itt minden héten egy-egy korábbi vizsgafeladatot találsz, majd egy hétre rá a megoldásokat. Kérdéseidre felkészítő tanárok és vizsgáztatók válaszolnak a gyakorlófeladatokhoz kapcsolódó külön fórumban.

Házhoz jönnek a vizsgatippek - Az Euroexam Nyelvvizsga Központ egyik legújabb kezdeményezése keretében, alkalmanként 90 perces, magyar nyelvű, ingyenes foglalkozást tartunk nyelvvizsgára készülő középiskolás tanulócsoportok számára - ha meghívtok minket. A foglalkozás címe: Top tippek az Euroexam nyelvvizsgákra készülő diákoknak.

Nyelvhelyesség és szókincs – ne hanyagold el őket sem! Mint azt már mindenki tudja, 2013-tól a Nyelvhelyesség és Szókincs vizsgarész 3 feladata kimarad az Euroexam vizsgák összes változatából (e készségeket immár az Íráskészség vizsgarészben egy összetettebb értékelő skála segítségével mérjük). Ugyanakkor, a kommunikációs készségek még koncentráltabb mérése sem szoríthatja indokolatlanul háttérbe a nyelvhelyesség és a szókincs szerepét a valós, életszerű nyelvhasználatban. Itt és most kedvedre gyakorolhatsz a letölthető feladatsorokból kiemelt, korábbi vizsgafeladatokkal.

 

4. lépés: Jelentkezz időben!

Jelentkezhetsz on-line vagy személyesen bármelyik Euro vizsgahelyen és az Euro Nyelvvizsga Központban. 

Jelentkezési lapodat akár postán vagy faxon is elküldheted.

Az Euroexam nyelvvizsgákra egyedülálló módon akár a vizsga előtt két héttel is lehet jelentkezni. Ha azonban nem hagyod az utolsó pillanatra, és legalább 4 héttel a vizsga előtt jelentkezel, megspórolod a különeljárási díjat.

Érdemes a nyelvvizsgát élőben kipróbálni. Ne feledd, az Euroexam az egyik legkedvezőbb díjú vizsga Magyarországon!